Funchal ligger på ön Madeiras sydostkust och är en unik historisk stad.

Jämfört med resten av Funchal är området Lido väldigt platt och det är hem för restauranger, kaféer, barer, butiker och hotell. Det finns en härlig strandpromenad längs kusten som är kantad av palmer och bakom vackra tropiska trädgårdar. Funchal erbjuder offentliga lidos, perfekt för att sola och simma. Ett bra sätt att se Funchal är från luften antingen med en helikoptertur från Funchal Harbour eller med en mer avslappnad Madeira-ballongtur från Funchal Marina.

Strandpromenaden i Funchal är kantad av restauranger och barer där besökare kan luta sig tillbaka och koppla av under en lugn måltid och en drink eller två. Den svarta stenstranden vid Praia Formosa ligger bara 10 minuter från Funchal. Stranden tilldelades en blå flagga för renlighet och erbjuder en rad faciliteter inklusive livvakter, kaféer och en dagis.

Funchal vaknar till liv på kvällen när stadens restauranger och barer håller öppet till sent, många är öppna till tidigt på morgonen!

Funchal har ett subtropiskt klimat med temperaturer på 22C året runt. Somrarna (juli till september) är här heta med temperaturer som når mitten av 20-talet och bara svalare på vintern (december till mars). Vattnen är som varmast på sensommaren och som svalast i mars.

av .

Lämna ett svar