Den lilla grekiska ön Ithaca ligger bara några miles från Kefalonia.

Stränderna på Ithaca är perfekta för dem som bara vill koppla av under solen. Det finns många vikar och små vikar runt hela ön och vackra lugna stränder vid Vathi, Kioni och Frikes. Om du letar efter stränder med mer aktivitet och vattensporter måste du ta färjan till den vita sandstranden vid Myrtos på ön Kefalonia.

Kefalonia har några vackra små byar där du kan koppla av under en lugn måltid på en av de många restaurangerna och kaféerna.

Om du letar efter det perfekta resmålet för en vandrings- eller vandringssemester, leta inte längre än ön Ithaca. Det finns gott om lokala tavernor längs spåren där du kan stanna för traditionella grekiska rätter tvättade med lite Ouzo!

Det finns väldigt lite nattliv på Ithaca där de flesta besökarna tillbringar kvällarna med en lugn måltid på de lokala traditionella restaurangerna.

Ithaca har ett typiskt milt medelhavsklimat året runt och temperaturen stiger till 30C-märket från juni till september. Vintermånaderna är mycket varma med temperaturer runt 15C från december till februari. Hela sommaren skiner solen i cirka 12 timmar om dagen och det vackra klara blå havet är perfekt för simning och snorkling. Även i mars och april skiner solen i cirka 7 timmar om dagen med temperaturer som ofta överstiger 20 ° C.

av .

Lämna ett svar