Denna populära kuststad ligger i Izmirregionen på västra spetsen av Turkiet.

Anläggningen erbjuder boende för alla budgetar, inklusive familjeägda pensionat för billiga semestrar, hotell, villor och pensioner. Cesme erbjuder också segelsemestrar för dem som vill spendera sin tid på att segla på det kristallklara blå Medelhavet.

Stadens miles av gyllene sandstränder gör den mycket populär bland besökare som letar efter strandsemester. Söder om staden ligger den långa gyllene sandstranden Pirlanta Plaj och Altinkum Plaj (Golden Beach) som anses vara en av de vackraste stränderna i området. Pirlanta Plaj är extremt populärt bland surfare. Den vita sandiga Buyuk Plaj-stranden är populär bland familjer på grund av sitt lugna grunt vatten som värms upp av naturliga termiska källor.

Den avlägsna, vindpinade stranden i Alacati är populär bland vattensporter, inklusive wakeboard- och vindsurfingentusiaster.

Cesme har ett typiskt medelhavsklimat med långa varma torra somrar och milda våta vintrar. Sommarsemestern här varar från april till oktober med temperaturer i genomsnitt 28C och 300 soldagar. Högsäsongen juli och augusti uppnår temperaturer 29C och härliga 14 soltimmar om dagen. Havstemperaturen under högsäsong håller en mycket trevlig 23C.

av .

Lämna ett svar