Besökare lockas till Lemesos för sina vackra sandstränder inklusive Governor’s Beach, Dassoudi Beach och Armonia Beach. Lemesos erbjuder dykkurser för nybörjare och en mängd olika vattensporter. Snorkling, vindsurfing, kitesurfing, skärmflygning, wakeboard, vattenskoteråkning, segling, kanotpaddling, kajakpaddling och turisternas favoritpedaler finns alla tillgängliga från stränderna i Lemesos.

Det varma klara vattnet och solsken året runt är perfekta förhållanden för dykare med ett bra urval av dykcenter och skolor på orten. Det finns platser som passar alla nivåer av dykare, inklusive det berömda Zenobia-vraket och Sharks Cove på Akrotiri-halvön.

Bort från stranden finns det gott för besökare att njuta av på sina billiga semestrar till Lemesos, inklusive vattenparker, jeepturer, kamelturer, golf, gokart och bowling.

Lemesos har ett mycket torrt klimat med temperaturer som når 25C-35C och upp till 13 soltimmar om dagen. Kvällstemperaturen är sällan kalla på sommaren, vilket gör det till en idealisk tid att äta utomhus och njuta av ett glas eller två lokalt producerade vin. Våren och hösten ser temperaturer runt mitten av 20-talet, vilket gör detta till en perfekt tid för naturälskare att njuta av promenader eller cykling i de kallare Troodosbergen.

av .

Lämna ett svar